Fernox

Fűtési rendszer tisztítás Budapesten és környékén

Mikor ajánlott a fűtési rendszer mosás?

Kazáncserénél

Új kazán, vagy hőszivattyú telepítésénél garanciális feltétel, a fűtési rendszer átmosása még abban az esetben is, ha a készülék egy új rendszerre lesz csatlakoztatva, ugyanis szerelés közben sorja, vagy bármilyen szilárd szennyeződés kerülhet a rendszerbe, ami üzemeltetés közben károkat okozhat.

Hideg radiátorokhoz

Ha a radiátorok teljesítménye érezhetően visszaesik, annak többnyire a radiátorok és a fűtési rendszer eliszapolódása az oka. A csövek, fittingek és a radiátorok belső fala oxidálódik, az évek során pedig a levált oxidrétegek iszaplerakódásokat hoznak létre. Tipikus radiátoriszap okozta jelenség, ha csak felül meleg a radiátor, de alul hideg marad.

Hő kamera radiátorral
Eliszapolódott radiátor képe hő kamerán

Foltokban hideg padlófűtéshez

A padlófűtés csövekben képződött iszap lerakódások, gátolják a víz áramlását a fűtőkörökben, egyenetlené válik az áramlás és foltokban, vagy sávokban hideg marad a padló. A padlófőtés körök átmosásával, visszaállítható az eredeti állapot.

Hő kamera felvétel a padlófútésról
A padlófűtés csövezése hő kamera felvételen

Javítás helyett karbantartás

Nem kell megvárnia míg komolyabb problémák miatt akadozni kezd a lakás fűtése. 10 évesnél régebbi fűtésrendszereknél, szinte minden esetben érezhető szintű javulás tudunk elérni, mert ilyen korú rendszereknél már van mit kimosni a fűtéscsövekből és radiátorokból,

Hatékonyan tisztítunk

A fűtési rendszer át slagozása és esővízzel töltögetése már a múlté. A felületesen megbolygatott letapadások és a kezeletlen víz rendszerbe töltése, rövid idő elteltével csak tovább rontják a kialakult helyzetet.

Az új kazánok és a hőszivattyúk precízebb megoldásokat igényelnek, cserébe rengeteg energiát takarítanak meg.

 • Minőségi vegyszereket használunk
 • Több fajta tisztító géppel dolgozunk, amik nem csak keringeti a vizet, erős impulzus lökésekkel és váltott irányú, magas nyomású keringetéssel, felszakítják és eltávolítja a letapadt radiátor iszapot.
 • A mosási folyamat nem ér véget a látványosan fekete víz távozásával.
 • A tisztítás végén, szűrt vízzel töltjük fel a rendszert és precízen beállítjuk a fűtővíz PH értékét.
 • Beüzemelés előtt egy korrózió gátló, inhibítor adalék anyagot juttatunk a fűtővízbe, ami segít tisztán tartani a rendszert.

Rendszermosás árak:

 • 7 db radiátorig 70.000 Ft, minden további radiátor 6.000 Ft/db
 • Több szintes lakásonknál, szintenként 5.000 Ft
 • Töltő/ürítő csap és légtelenítő csere 2000 Ft/db
 • Tisztító vegyszer 10.000 Ft/100 liter víz
 • Korrózió gátló adalék 10.000 Ft/100 liter víz
 • Kiszállási díj 6-10.000Ft + parkolási díj

0%-os ÁFÁt tartalmazó bruttó árak.

Munka közben nem mindig tudok telefonálni, ezért kérem, hogy emailben keressen.

Az ajánlatkérés leírásába írja bele a címét, a telefonszámát, illetve a radiátorok, törölközőszárító radiátorok és a padlófűtés körök számát.

Kérem írja meg, hogy hány emeletes a lakás, a kazán illetve osztó szekrények 3 méteres közelében van-e vízvételi lehetőség, wc, kád, vagy zuhanytálca?

Legyen kedves és küldjön fotót a kazán alatti bekötésekről és ha van külön osztó szekrény akkor arról is kérek szépen egy fotót.
Előre is köszönöm!

Hőkamerás felvétel a radiátorról
Eliszapolódott radiátor hőképe
metszeti rajz az eltömődött radiátorról
Eliszapolódott radiátor metszeti rajza