Fernox

Fűtési rendszer tisztítás Budapesten és környékén

Mikor ajánlott a fűtési rendszer mosás?

Kazáncserénél

Új kazán, vagy hőszivattyú telepítésénél garanciális feltétel, a fűtési rendszer átmosása még abban az esetben is, ha a készülék egy új rendszerre lesz csatlakoztatva, ugyanis szerelés közben sorja, vagy bármilyen szilárd szennyeződés kerülhet a rendszerbe, ami üzemeltetés közben károkat okozhat.

Hideg radiátorokhoz

Ha a radiátorok teljesítménye érezhetően visszaesik, annak többnyire a radiátorok és a fűtési rendszer eliszapolódása az oka. A csövek, fittingek és a radiátorok belső fala oxidálódik, az évek során pedig a levált oxidrétegek iszaplerakódásokat hoznak létre. Tipikus radiátoriszap okozta jelenség, ha csak felül meleg a radiátor, de alul hideg marad.

Hő kamera radiátorral
Eliszapolódott radiátor képe hő kamerán

Foltokban hideg padlófűtéshez

A padlófűtés csövekben képződött iszap lerakódások, gátolják a víz áramlását a fűtőkörökben, egyenetlené válik az áramlás és foltokban, vagy sávokban hideg marad a padló. A padlófőtés körök átmosásával, visszaállítható az eredeti állapot.

Hő kamera felvétel a padlófútésról
A padlófűtés csövezése hő kamera felvételen

Javítás helyett karbantartás

Nem kell megvárnia míg komolyabb problémák miatt akadozni kezd a lakás fűtése. 10 évesnél régebbi fűtésrendszereknél, szinte minden esetben érezhető szintű javulás tudunk elérni, mert ilyen korú rendszereknél már van mit kimosni a fűtéscsövekből és radiátorokból,

Hatékonyan tisztítunk

A fűtési rendszer át slagozása és esővízzel töltögetése már a múlté. A felületesen megbolygatott letapadások és a kezeletlen víz rendszerbe töltése, rövid idő elteltével csak tovább rontják a kialakult helyzetet.

Az új kazánok és a hőszivattyúk precízebb megoldásokat igényelnek, cserébe rengeteg energiát takarítanak meg.

  • Minőségi vegyszereket használunk
  • Több fajta tisztító géppel dolgozunk, amik nem csak keringeti a vizet, erős impulzus lökésekkel és váltott irányú, magas nyomású keringetéssel, felszakítják és eltávolítja a letapadt radiátor iszapot.
  • A mosási folyamat nem ér véget a látványosan fekete víz távozásával.
  • A tisztítás végén, szűrt vízzel töltjük fel a rendszert és precízen beállítjuk a fűtővíz PH értékét.
  • Beüzemelés előtt egy korrózió gátló, inhibítor adalék anyagot juttatunk a fűtővízbe, ami segít tisztán tartani a rendszert.

Budapesten és Pest megyében:

Gabona Ferenc
Aqua Sas Hungary Kft.

Hőkamerás felvétel a radiátorról
Eliszapolódott radiátor hőképe
metszeti rajz az eltömődött radiátorról
Eliszapolódott radiátor metszeti rajza